Conscious

Kære forbruger eller nysgerrige læser,

Jeg har noget godt og dårligt at fortælle.

Den dårlige er, at tøjindustrien er en af de mest forurenende der findes, og selvom modebranchen på mange områder udvikler sig i en grønnere retning, er der stadig lang vej igen for designere, producenter og forbrugere.

Den gode nyhed er, at Son Rabbits bygger på bæredygtige produktionsprincipper, herunder økologiske kvaliteter og social ansvarlig arbejdskraft, og er motiveret for at udvikle og forbedre. Her er blandt andet hvordan:

Kvaliteterne udvalgt til kollektionerne er lavet af økologisk bomuld. Denne kvalitet påvirker naturen i en langt mindre grad end ved dyrkning af konventionel bomuld. Man bevarer jordens egen evne til at gro bomulden ved at undgå brugen af pesticider eller andet kemi, og faktisk bruges der 70% mindre vand ved denne proces af økologiske bomuldsdyrkning.


Den økologiske bomuld bliver håndplukket fra markerne for at beskytte planterne fra diverse høstmaskiners forurening, og da bomuld genblomstrer 2-3 gange pr. sæson, får man et langt større udbytte fra markerne, end hvis man høstede og nedlagde planterne efter første blomst.

Kollektionen er produceret i samarbejde med Moon Textile i Izmir, Tyrkiet. En arbejdsplads bygget op af kvinder, med social og bæredygtig ansvarlighed på dagsordenen, og som dermed skaber et sundt arbejdsmiljø for deres ansatte. Deres leverandører har lige så høj standard inden for miljøvenlig produktion og stolthed over for kvalitet og håndværk.

Andre ting, der bliver lagt vægt på hos Son Rabbits er, at prioritere landtransport, miljøvenlig indpakning, affaldssortering og nedskæring af overflødige ressourcer.

En lille halvkedelig nyhed er, at forbrugeren faktisk har ret stor indflydelse på, hvor bæredygtigt et stykke tøj skal være og at det største ressourcespild i modebranchen, er det som ligger og samler støv i vores tøjskabe…

Men det kan du gøre noget ved!

Brug tøjet, vask på lave temperaturer, undgå tørretumbling, reparer med nål, tråd eller lapper, giv eller sælg det videre, og så skal tøjet nok få et langt og værdigt liv.
 
Kærlig hilsen
Sally, Son Rabbits